Arama
Arama Sonuçları
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alıyor! 60 KPSS şartı ve lise mezunu
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu ve 60 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir.
Emekli maaşlarına zam sinyali…
Emekli maaşlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılması gündemde. Yapılması beklenen düzenlemeyle ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.
Emekliler için '4 bin lira ek zam' talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), tüm emeklilerin aylıklarına 4 bin lira ilave zam yapılması talebini yineledi.
Emekliye iyileştirme, memura 3’lü artış!
5 Temmuz’da Haziran ayı enflasyonunun belli olmasının ardından tablo netleşecek.
İşte memur ve emeklinin 5 aylık zam farkı
Emekli ve memur Temmuz zammı 2023 için veriler gelmeye devam ediyor.
Emekli bayram ikramiyesine yüzde 50 zam
2.000 TL’lik rakamın 3.000 TL’ye yükseltilmesi söz konusu...
Asgari ücrette 4 senaryo
Ekonomist Muhammet Bayram, "Benim tahminim asgari ücrette zammın %40-45 arasında olması yönünde" dedi.
"Temmuz ayında asgari ücret 12 bin lirayı geçecek"
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, “Temmuz ayındaki asgari ücretin sadece enflasyon geçilme endeksi ve verilecek refah payıyla kalmayacağı, bütün dengelerin yeniden sağlanması, çalışma barışı ve huzurunun sağlanması açısından 12 bin lirayı geçeceğini söyleyebiliriz” dedi.
Asgari ücret, Temmuz’da 12 bin lirayı geçecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, “Temmuz ayındaki asgari ücretin sadece enflasyon geçilme endeksi ve verilecek refah payıyla kalmayacağı, bütün dengelerin yeniden sağlanması, çalışma barışı ve huzurunun sağlanması açısından 12 bin lirayı geçeceğini söyleyebiliriz” dedi.
Maaşlara yüzde 85 zam!
Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin ardından 3.5 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisine de müjdeli haberi verdi.
Yılda tam 4 kez verilecek
Yaklaşık 700 bin kamu işçisinin 'Toplu İş Sözleşmesi' ile maaşı yükseldi.
"Bu kadar adaletsiz bir maaş dönemi olmadı"
Memleket Partisi Kastamonu birinci sıra Milletvekili Adayı Mustafa Başesgioğlu, kamu işçi maaşlarına yapılan zammı eleştirdi. Başesgioğlu açıklamasında; "Cumhuriyet tarihinde hiç bir dönem bu kadar adaletsiz bir maaş dönemi olmamıştır" dedi.
Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
Yarın açıklanıyor
700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindi.
Madenciler toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taleplerinin karşılanmasını istedi
Zonguldak'ta maden işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taleplerinin karşılanmasına yönelik açıklamada bulundu.
Kamuda toplu iş sözleşmesi bekleyişi
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren zamlara ilişkin "Büyük ihtimal önümüzdeki hafta salı günü bize bir rakam getireceklerini söylediler” dedi.
Kamu işçilerinin zam oranı belli oluyor: Kritik gün!
Bakan Vedat Bilgin, kamu işçilerine yapılacak zam oranının bugün netleşeceğini açıkladı.
Katar: ‘Kastamonu’da birinci parti olacağız’
İYİ Parti Milletvekili Adayı Ahmet Katar, Devrekâni’desert açıklamalar yaptı. AK Parti Milletvekili Adayı Serap Ekmekci’nin ‘Yurt dışından Kastamonu’ya hasta getireceğiz’ sözlerine ‘Sen önce Kastamonu’daki hastaların sorununu çöz’ diyerek tepki gösteren Katar, İYİ Parti’nin milletvekili çıkaramayacağına dair söylemlere ise ‘’Hadi oradan, herkes konuşmalarına dikkat etsin’’ dedi.
Kamu işçilerini heyecanlandıran gelişme
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira tavan ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu bildirdi.
Kamu işçisinin zam pazarlığı sürüyor
TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ Konfederasyonu taleplerini işveren sendikasına iletti. İşçi ve işveren temsilcileri bugün talepler üzerinde uzlaşma sağlamak için toplandı. Taraflar haftaya yeniden bir araya gelecek.
"Emekçilerimizi mutlu eden bir sözleşmeye imza atacağız"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili "Çalışanlarımızı, emekçilerimizi mutlu eden bir sözleşmeye imza atacağız" dedi.
‘Bu yolun sonu aydınlık olacak’
İyi Parti İl Başkanlığı’ndan istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayan Ahmet Katar, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler için resmi başvurusu yaptı.
700 bin kamu işçisi için zam görüşmelerinde kritik hafta
Kamu Toplu İş Sözleşmeleri için süreç devam ediyor. Türk-İş, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin taleplerini neticelendirmek için bugün toplanacak. Talepler gelecek hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulacak. Kamu işçisine zam görüşmelerinde kritik haftaya girildi. Sendikalar çalışma halinde. Türk-İş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulacak ortak bir taslak metin için Hak-İş ile görüşmelerini sürdürüyor.
700 bin kamu işçisinin toplu sözleşme süreci başladı
TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 700 bin kamu işçisiyle ilgili toplu sözleşme görüşmelerine resmi anlamda başlanıldığı açıklandı.
Kimler yararlanabiliyor ?
Aile Destek Programı başvurusu yoğun ilgi görüyor. Aile Destek Programına başvuran vatandaşlar heyecanla ödeme tarihlerini beklemeye başladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, ‘Bu yıl Sosyal Yardım bütçemizi ek programlarla güçlendiriyoruz. Bu kapsamda aile desteği ile ekonomik anlamda dezavantajlı ailelere yönelik 15 milyar liralık yeni paketi devreye alıyoruz.’ demişti. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak?